START 26  INDEX TIDIGARE MÅNADER
Mars 2016 Förra månadens bilder

Måndens första dag är ju en byggtisdag och Anders har tagit två bilder.

Ingen rolig historia på gång? - Men kaffemuggen är i alla fall i hand.


Nu får Anders ligga i om alla 8 ska bli klara till sommartiden - och så klart ett par Weatherman.


Årsmöte i Garvaregården den 6 mars 2016.
Kaffet är på gång. Helges äppelkaka är i ugnen, gräddglassen i frysen


Ingen förändring i styrelsen. I princip nollaktivitet med juniorer är en orsak att bidragen inte räcker till så medlemsvgiften till klubben höjs med 150% retroaktivt.
Vad mer kan vi snåla på undras det? Det positiva är att fältaktiviteten ökade mångdubbelt förra året jämfört med några tidigare år, men långt från 2010 och några år bakåt då vi satsade allt på juniorer.


Tisdag den 8 mars och Anders har rätt på tiden igen.


3 nya bilder i dropbox. Jag har gjort en ställning av 3mm strumpstickor och lagt en plankningsbit på den ena och en tank till den andra.


Frigolitfågeln lagas bit för bit. Jan-Ivar snackade om sina trainers han bygger hemma. Åke hade med sig en halva av en segelvinge dom han skulle klä om och sätta skevroder på.Det har gått en bit in i mars och vårtecknen visar sig. Storkarna plockar mat på åkern - för långt bort att se men det syns att något åker ner i halsen.


Tranorna har anlänt till Pulken den 19e mars


Tisdag den 22e i Centrumhusets källarlokal. Man kan göra en hel del med Biltemas stora CA-lim och kicker.


Ett antal problem lösta. Nu kan vi ställa in starttid, flygtid och motoreffekt - och bytt sladdar så att motorn går på rätt håll.


Huven ska fästas med ett par bitar pianotråd i hål i frontens plywood samt med magnet i bakkanten- det ska vara lätt att koppla batteri, trycka på start och sätta tilbaka.


På plasten till piloten verkar inget klister bita - men silvertejp! Och den finns ju numera i alla färger!   Nu gäller det att vårstäda fältet!


När Detta planet är klart så får vi väl ge oss på Weathermanplanet så att Ingemar Larsson blir nöjd.

Påskafton och fint väder. Evert är pigg på att trycka ner lite mullvadar.


Vad var det Jan-Ivar läste i verksamhetsberättelsen? Några batteridrivna mullvads-stavar har gjort nytta. Men det var väl inte för att lock dit mullvadar?


Vissa vintrar har klubben haft problem med "motorburen ungdom" som lekt på fältet. I dag var det motorburna oldboys som lekte.
Hur många varv måste man köra för att vara säker på att inte missa att trycka till något på en cirkel med radien 25 meter? Vem är näste man att lägga någon timme på att köra i cirklar?


Påsken är ju tid för konstrundor. Vår konst i dag blev med blå märkfärg - HÄR SKA DU STÅ!Lite tid att flyga blev det trots allt. Fast någon linkärra hade vi tyvärr inte med oss. Det behövs nog liite mera vård av fältet innan vi är nöjda. Kanske på annandan?
Kommer den mot oss eller?


Helt klart undersidan


En annan dag påsk så var det också lite jobb på fältet. I dag var vi lite mera förberedda och drog igång grillen. Den sista göingekorven på väg att åka i ett bröd.


Hur lyckas Anders med att få Volvon in i Stealth-mode. Det gick inte alls fort. Fotograf till de flesta av annandagens bilder är Patricia Nyström.
Magnum 45 Power - var inte så lättstartad som önskvärt. Eller så var mekarna slutkörda efter tre timmars fältarbete.


Varken röjsåg eller trimmer var i funktion. Tvåtaktare ?


El är lite behändigare - bara att trycka framspaken så är man i luften - eller så kanske det beror på att det planet flygs varje vecka och inte får stå och bli sur.


Några kärror jord pytsades ut i svackor och jämnades ut med bil som samtidigt packar fältet. I dag var vi två som körde och packade,
Modigt? Kobran bereder sig på anfall.


Pälsen föll med sommartidens ankomst.


Det kommer att bli fint. Fältet blir bättre för varje insats. Nu väntar vi på den officiella fältdagen. Förr var det alltid påskhelgen så vi har tjuvstartat.


Senap och Ketchup tar vi med nästa gång. I dag var det inte fullt planerat.


Veckans första dag är en tisdag och då är det ju Snobbenkväll.
Anders stuntare har lite dålig marfrigång till proppen. "Nytt" ställ med 1 mm grövre pianotråd från återvunnet skrot ska hjälpa saken.


Det ser ju inte helt fel ut.


Fråga Evert om han kan fica en 70 cc tank till min Banshee säger Anders.
Bara att komma och välja - men ta något gott med. 60, 70, 85 och en massa andra storlekar att välja på. Vill du ha fler rör så fixa det själv.


Papperssvalan med elmotor från Kina har bytts mot en betydligt mera välflygande "J21".


Och så har Evert fixat röjsågen vi inte fick igång.