START  28     INDEX TIDIGARE MÅNADER
Juni 2016 Förra månadens bilder


Vi hade planerat att åka till Oldtimerträff i Kungsbacka.
Det är en träff där man flyger linkontroll och kanske RC samt kör sina gamla dieselmotorer.

Prognosen såg inte helt lovande ut med risk för åska och mycket regn men ju närmare lördagen vi kom desto bättre blev prognosen.
Vi hade en riktigt varm fin dag i princip helt utan vind och över 25 grader varmt hela dagen. På vägen hem såg vi blixtar och pölar på vägen men inte så många stänk på bilen. Evert gillar inte riktigt långa resor men när vi skulle hem så var det han som var aktivast med både storvingen med Fox 60 och andra vingar med dieselmotorer. Evert mekade och Johan Larsson som är sveriges för tillfället bästa i combat fick stå vid handtaget och flyga.
Dieselmotorerna har en förmåga att mest låta som att de ska stanna men de bara går och går - rätt så fort.Många fler bilder från dagen

Första tisdagen i jämna månader - var det det som gäller för styrelsemöte? Inte så många svåra och tunga beslut?

Tisdag den 21 juni. Var har all aktivitet på Mygglanda denan månaden blivit  av? Förra veckan var det lite förkylningar och annat som höll inne aktiviteterna.
I dag var det full fart igen.

"Snillen spekularar" - lite fika medan man väntar på att gräsklipparen ska bli klar med cirkeln som nu är 25 meter radie och tar en stund. nästan 2000 m2 plus ett par hundra kvadrat vid stugan.


Sen kommer Mats ångande med ett par nya tidningar - ModelFlyvenyt nr 3 och RCM&E Julinummer.


Anders har bråttom upp i luften. Nu med noshjul som komplement till huvudställ och sporre. Huvudstället lutar bakåt i stället för framåt som tidigare.


Jan-Ivar har en friggoplugg som efter ett par vändningar ska bli en gipsplugg fö ratt göra motorkåpor i glas till senaste projektet som förhoppningsvis kommer som reportage i kommande Modellflygnytt.


Som vanligt är det linflyg som är huvudattraktionen på Mygglanda. Anders och Mats flyger stunt och Evert försöker få igång lite av sina vinterprojekt med återvunna motorer.
En skumflygare med radio får nästan skämmas i sammanhanget. Men det är plats även för en liten MPX Shark i luften.

Tisdag den 28 juni och nu går vi mot mörkare tider igen, men i kväll är det så fint väder som man kan önska på Mygglanda.
Anders är tidigt ute och kör varv efter varv för att memorera banan :-)


Snart är det ett helt gäng på plats. En del flyger RC, några linkontroll och någon nöjer sig med att fika och njuta av kvällen.


Det kan nog inte bli bättre än så här! och så blir man så klart bjuden på godsaker vid fikabordet.


Mats tränar hårt till den snurriga aftonen på Ripa om knappt tre veckor.
Inka? Flita!


Blue Bird 4 kubik - lite slött tycker Evert. Fixa ett nytt 8 mm insug med OS-nål säger Anders.


Så klockar i den aningen törstiga Fox 60 som drar en dl per minut så det blir max 2 och en halv minut flygtid med den tanken.
Lättare att få fokus om planet är lite längre bort.


Den bits den rackarn - Evert har tagit på sig fegishandsken.